BELEEF DE OMGEVING

Le Marche combineert bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vindt u nog de rust, ruimte en authenticiteit. 

Het strand ligt op 4 km afstand van Casa Catharina. Er zijn stenen stranden, als Marina Altidona en Pedaso, of zandstranden in Porto san Giorgo en Cupra Marittima. Van flaneren op de boulevard tot fietsen langs de Adriatische kust: je kunt je altijd goed vermaken aan zee! En heb je genoeg van zand en zee, dan is het zeker de moeite waard om het hoger op te zoeken in bijvoorbeeld Grottamara Alta. Prachtige uitzichten gegarandeerd!FERMO

Fermo is de hoofdstad van de omgeving; een rustige middeleeuwse stad waar je via straatjes en steegjes naar boven kunt lopen naar het mooie Piazza del Popolo. Op de Piazza zijn restaurants, ijssalons en barretjes voor een lekkere cappuccino of een aperitivo. Als je verder omhoog loopt kom je op een groot plein, Il parco del Girfalco, je hebt een adembenemend uitzicht over Fermo, de bergen en de zee. Hier staat de Duomo, een imposante Romaans-Gotische kathedraal uit de dertiende eeuw. In deze kerk zie je onder meer fresco’s, mozaïeken, grafmonumenten en zelfs een origineel Byzantijns icoon, een geschenk van San Giacomo della Marca aan de kathedraal. 

Onder de gebouwen aan de oostzijde van de piazza del Popolo kun je een rondleiding krijgen in de Cisterne Romana. Deze drinkwaterreservoirs zouden zijn aangelegd in opdracht van keizer Augustus, in de eerste eeuw voor Christus.ASCOLI PICENO

Ascoli Piceno is een middeleeuwse stad waar je verrast blijft worden. Het Piazza de Popolo wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen van Italië. Aan de zijkanten van het plein bevinden zich het “Palazzo dei Capitani del Popolo” (het 

huidige stadhuis), de “Chiesa San Francesco” en de “Loggia dei Mercanti”. Je vindt er restaurants en wijnbars en het bekende Caffè Meletti met de lokale anijslikeur Anisetta Meletti. Ascoli wordt de stad met de 100 torens genoemd en er zijn veel mooie kerken. Bij de aperitivo kun je Ascolaanse olijven proeven (gevulde en gefrituurde olijven). Bezoek Ascoli ook eens als het donker is: het is er sprookjesachtig. 
LORETO

Loreto: een bedevaartsplaats in werking. Daar staat het huis van Maria in een eeuwenoude Basiliek. Het huis van Maria is volgens de legende door engelen uit Nazareth gehaald en naar Loreto zijn gevlogen. De Basiliek ligt aan een prachtig plein. Loreto is een aanrader om in de ochtend te bezoeken en te combineren met een middag aan zee bij Sirolo. Sirolo ligt op een berg aan zee waar de zee door de invloed van de rots een prachtige uitstraling heeft. 
EN ZOVEEL MEER…

Torre di Palme, Monterubbiano, Ripatransone, Offida, het houdt niet op met de prachtige Italiaanse dorpjes om Casa Catharina heen. Mocht je eens wat anders willen en de ongerepte natuur van Le Marche willen ontdekken, dan kun je prachtige wandelingen maken in het nationale park van de Monti Sibillini:

Loop door de kloof Gola dell’infernaccio, langs snel stromend water. Je kunt de kloof uitlopen naar een kerkje, je neemt daarna dezelfde weg weer terug. 

Wandel op de Monte Sibilla, een pittige wandeling omhoog en langs de randen van de berg. 

Of neem een frisse duik in een heel koud bergmeer, lago Fiastra

De bergstadjes, Amandola, Norcia, Foce, Sarnano, Castellucio en nog veel meer.

 

Get in touch.

We horen graag van je! Aarzel niet om contact met ons op te nemen.